Jelentések - napi kimutatások

Jelentések kezelése, statisztika készítése – akár évekre visszamenőleg is

A Jelentések funkciót minden programnak tartalmaznia kell ahhoz, hogy a a cégvezető könnyebben nyomon tudja követni a vállalkozása adatait (pénzmozgások, nyereség, áfakifizetések, stb.). Bárminemű “mozgás” történik a programban, az megjelenik a jelentések menüben.

Milyen jelentés tekinthető meg a programban?

 A teljesség igénye nélkül a következő témakörökből kérhetők le a kimutatások a programból:

 • Termékek
 • Szolgáltatás
 • Árajánlat
 • Bevételezés
 • Szállítólevél
 • Számla
 • Vevő
 • Szerviz program
 • Kölcsönzés
 • Egyéb

A fenti felsorolást, illetve a bennük található aljelentéseket folyamatosan bővítjük!

Ezeken belül további kimutatások közül válogathatunk. Az alábbi két képen csak a Termékek, illetve a Szállítólevél jelentéseit mutatjuk:

Jelentések
Termékek jelentései
Jelentések
Szállítólevél jelentései

A következőkben vizsgáljunk meg néhány jelentést az ERP rendszer segítségével

Cash flow jelentés

Mit tud a program Cash Flow jelentése? Könnyen áttekinthető képet ad a felhasználónak a pénzügyi mozgásokról.

A jelentés “összefésüli” a  program bejövő és kimenő számláit időrendi sorrendben. A táblázatot ki lehet nyomtatni és Excelbe exportálni.

A jelentés “normál” állapotban:

A jelentés csoportosított állapotban. Jól látható, hogy ilyenkor a Raktár program külön összesíti a Bejövő és Kimenő számla csoportokat:

Árajánlat jelentés Üzletkötőre

A program Árajánlat Üzletkötőre jelentése segítségével a cégvezető pillanatokon belül átláthatja, hogy egy üzletkötő árajánlat szintjén mit “alkotott” egy időintervallumban.

A jelentés a szokásos varázslóval indul. Először ki kell választani az idő tartományt. Hogy kényelmesebb legyen, a program mindig az év első napjától az aktuális “mai” napig tölti ki, de természetesen ezt meg lehet változtatni.

A szoftver Árajánlat jelentése megmutatja a kiválasztott üzletkötő tevékenységét. Még az árajánlatokból készített számlákat és a különböző termékeket is megszámolja. Természetesen ezt is ki lehet exportálni Excelbe.

Vevő jelentés - ki mennyiért kapja a terméket

Egy mátrix típusú jelentésben láthatjuk, hogy a termékeket mennyiért vásárolják meg a különböző ügyfelek.

Vezetői jelentés - Eladási érték és árrés jelentés – termék beszerzési árból

Vezetői jelentések csoportja: az “Eladási érték és árrés jelentés – termék beszerzési árból” jelentés, mely hasonló az “Eladási érték és árrés jelentés tételes költségekből” jelentéshez, de itt a beszerzési összeget a program terméktörzsében levő beszerzési árból számolja.
Mint látható, a fent említett két jelentés opcióit tekintve szinte megegyezik (kezdő – utolsó saját dátum, kezdő – utolsó saját cikkszám, számla devizanem, ügyfél választása, stb.), csak a számolási mód változott.
Míg az eddigi jelentés, beállításoktól függően számításba vette az azonos termékek különböző készleteinél megjelenő árkülönbségeket (pl. 5 db súlyzó aminek darabja 1500 Ft és 10 db súlyzó aminek darabja 2000 Ft) , az új jelentés ezt nem veszi figyelembe, ehelyett az adott terméknél a legutolsó árral számol.

Számla jelentés - ki mennyiért vásárolt

Ügyfelenként és év szerint is megmutatja a nettó összegeket, teljes összesítéssel. 
Ez azt jelenti, hogy:

 • Láthatjuk, hogy egy ügyfél egy adott évben és összesen mennyit vásárolt nálunk
 • Melyik ügyfelünk mely évben nem vásárolt semmit
 • Azt is láthatjuk, hogy évenként és összesen mennyi bevételünk volt
 • Egér húzással átrendezhetjük a statisztikát: például megnézhetjük hónap, tétel, fizetési mód és egyéb bontásban az összegeket.

A jelentést kiexportálhatjuk különböző formátumokban például Excel.

Termék jelentések - termékek vonalkódjai

A jelentés listázza a termékeket, és azoknak a vonalkódjait is. Ha egy terméknek több vonalkódja van, akkor az a termék többször jelenik meg a listában. A termékek Saját cikkszámát is feltünteti a jelentés.

A jelentés használatát jogosultsághoz is lehet kötni!

Gyártási szám jelentés

Megjeleníti egy táblázatban az összes gyártási számot és lejárati dátumot, raktár nevét és egyéb választható (rejtett) oszlopokat.

A “Raktáronként gyártási szám készlet összesítés” grafikon módban mutatja be a program felhasználójának a  raktárakra bontott eredményt.

Természetesen a fentieken kívül rengeteg további jelentések érhetők el a programban

Mint azt már az elején megírtuk, több jelentés is elérhető. Ezeket nem nagyon lehet egyesével leírni. Érdemes kipróbálni, azaz élesben megtekinteni.